Mikä niissä kiskoissa pelottaa?

Kovasti muutama puolue ehdokkaineen on tekemässä Vantaan ratikasta jotenkin kaiken talouden pelastavaa asiaa näissä vaaleissa. Osa jopa vaatii kaiken suunnittelun ja rakentamisen vaikutusten arvioinnin lopettamista ja peruuttamista.

Fakta on nyt niin, ettei tällaista vauhtia kasvavaa kuntaa voi johtaa niin, että lykätään kaikkea päätöksiä eteenpäin tulevaisuuteen. Tai no, ei ainakaan vastuulliset päättäjät voi.

Meidän autoilijoiden elämä helpottui suuresti kun kehärata alkoi liikennoimään, sillä niin paljon siirtyi ihmisiä kulkemaan sillä – Kehä3:lla ajelun sijaan. Mitä enemmän henkilöliikennettä saadaan kiskoille, sen sujuvammaksi autoliikenne muuttuu.

Ratikka on järkevä investointi ilmastollisesti, kaupunkikehityksellisesti sekä taloudellisesti. Investointikustannus saadaan moninkertaisesti takaisin. Ihan on järkevien talousammattilaisten tekemät laskelmat tästä – ei siis ole mielipidekysymys. Ja nämä tulevat vielä tarkentumaan lisää suunnittelun edetessä. Rakennuspäätös tehdään 2023. Peruskallionkovaa faktaa päätöksenteon tueksi on siis tulossa – miksi tämä pelottaa niin paljon?
Lisäksi ratikka tuo mukanaan elinympäristön tason nousua sen liikennöintireitillä, auttaa ilmastokriisin taltuttamisessa ja mahdollistaa entistä useammalle halutessaan työssäkäynnin ja elämisen ilman autoilun valtavia kustannuksia.

Vantaalla pitää nyt elvyttää – ja se tarkoittaa koulujen ja päiväkotien rakentamista sekä terveiksi korjaamista, oppimiskampuksen ja Elmon maauimalan – sekä ratikan rakentamista. Näin tulee työpaikkoja kaupunkiin ja investoimme kasvavan kaupungin tulevaisuuteen juuri nyt – jolloin se on erityisen tarpeellista.
Minä kannatan ratikan rakentamista, ja tulen valtuustoon valituksi tullessani äänestämään tämän puolesta.

#VantaaKasvaa #Artovaltuustoon2021 #RatikkaRLZ #IlmastoTekojaNYT #Vihreät #Kuntavaalit2021 #Vantaa

Kuva: Raidepuolue.fi

Vantaan Ratikka
Vantaan ratikka - havaintokuva. Lähde: ratikkapuolue.fi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.