Jäitä hattuun koronan kanssa

Käsien pesu pelastaa henkiä

ehdokas, vantaa, vihreät, 2020, 2021

Arto Mieskolainen

Poliitikko, Yrittäjä ja Vantaalainen Vihreä

Teen kaikkeni, että tämä meidän yhteinen pallo jää tuleville sukupolville paremmassa kunnossa kun mitä se on omana aikanamme. Eikä pelkästään ilmaston, vaan myös ihmisoikeuksien, yhdenvertaisuuden sekä turvallisen arjen osalta.
Olen rohkea, yhteistyökykyinen, näkemyksellinen sekä jämäkkä päätöksentekijä.


On hyvä tämän kaiken Korona-virukseen liittyvän ”paniikin” keskellä muistaa, että kausi-influenssaan on olemassa rokote joka suojaa hyvin sen ottaneita. Tästäkin monet kansalaiset kieltäytyvät, mutta tämä rokotteen teho selittää osittain influenssan pienet kuolleisuusluvut.

Koronan kuolleisuusluvut ovat influensaan verrattuna korkeampia tällä hetkellä. Osittain ne selittyvät epätarkoilla ja epäluotettavilla tilastointimenetelmillä ja osittain puuttuvan rokotteen vuoksi. Koronavirukselle ei siis ole vielä rokotetta. Asiantuntija-arvioiden mukaan tämä työ on jo käynnissä (New York Times raportoinut), ja jos rokotekehittämisen ohjeita noudatetaan edes minimissään (labrasimulaatiot->eläinkokeet->pienen joukon ihmiskokeet->suuremman joukon ihmiskokeet->virallinen hyväksyntä->massatuotannon aloittaminen) niin noin vuoden sisällä on ensimmäiset korona-rokotteet markkinoilla.

Ikävä on ollut seurata kuinka median lietsomana kansalaisten hysterian tasolle jo yltynyt suhtautuminen koronaan on pakottanut viranomaisiakin ryhtymään jo tässä vaiheessa epidemiaa tarpeettoman suuriin toimenpiteisiin (iltojen lehdistötilaisuudet, kyselytunnin peruuttamiset jne) yhteiskuntarauhan turvaamiseksi.

Summa summarum toteaisin, että nyt jäitä hattuun. Kausi-influenssa on vielä tällä hetkellä kovempi ”tappaja” kuin korona. Minulla on täysi luotto Suomen terveysviranomaisten kykyyn ja kapasiteettiin vastata tähän korona-haasteeseen täysimittaisesti. Jos joku maa tällä pallolla osaa ja kykenee pitämään kansalaisistaan huolta niin se on Suomi.

Jos haluaa itse maksimoida suojautumisensa niin kohteliaasti jättää nyt väliaikaisesti kättelemästä muita ihmisiä, pesee käsiä ahkerasti ja oikein ja ei matkustele noille koronaviruksen todetuille esiintymisalueille. Ja voihan kotiin semmoisen suositellun 72h ”kotivaran” hankkia.