Pride 2020 jatkaa ihmisoikeuksien juhlintaa ja puolestapuhumista virtuaalisesti

Pride viikko on käynnissä. Kulkuekin kuljetaan tänä vuonna virtuaalisesti.

Tämä on huikean tärkeä viikko, sillä tällöin juhlimme ihmisoikeuksia, diversiteettiä sekä itsensä ilmaisun vapautta ja nostamme esiin monia yhteiskuntamme vieläkin vaiettuja vähemmistöjä.

Yhteiskunnassa tulee pystyä toimimaan, asioimaan ja elämään ilman hetero-olettamusta. Ketä kukakin rakastaa ja miten itsensä haluaa ilmaista, ei ole kenenkään muun asia kuin tämän henkilön itsensä.

Vaikka meillä Suomessa on sinällään sateenkaariväestön asiat hyvin, on täällä silti paljon tehtävää. Minusta on esimerkiksi todella järkyttävää, että edelleen tänä päivänä on voimassa laki, joka vaatii jokaisen sukupuoltaan korjaavan suostuvan pysyvään sterilisaatioon. Koska kyseessä on laki, tästä vaatimuksesta ei voi terveydenhuollon ammattilaiset poiketa. Tästä syystä Suomen translakia tulee päivittää nykypäivään, jotta tästä barbaarisesta jäänteestä päästään eroon.

Toivotan kaikille värikästä ja iloista Pride-viikkoa! 🤩🏳️‍🌈🏳️⚧

Yle Areena on myös koostanut erinomaisen Pride-ohjelmiston, josta löytyy ohjelmia niin koko Pride-liikkeen synnyttäneen Stonewallin tapahtumista kertomuksiin siitä millaista on elää transihmisenä nykypäivän Suomessa. Viihteellisempää puolta löytyy Brittien huippu drag-queen haussa-ohjelmasta, jossa huikeat drag-artistit kilpailevat mitä erilaisimmissa haasteissa alan ehdottoman ikonin ja legendan, Ms RuPaul Charlesin johdolla.

Areenan ohjelmat löytyvät täältä: https://areena.yle.fi/tv/ohjelmat/57-gVAmW5KMW